ShahRukh Khan'ın içerdiği mesajler verdiği ana tema ile büyük beğeni toplayan My Name Is Khan filmi kadar birçok sosyal mesajlarla adete ders veren bir diğer filmi Swades: We, the People .
5 milyon dolar bütçeyle çekilen ve yapımcısına 17 milyon dolar kazandıran, katıldığı yurtiçi ve yurtdışı festivallerde 17 ödül kazanan ve gerçek bir olaydan kurgulanarak beyazperdeye aktarılan bir filmdir.Filmin konusu ,
Nasa'da proje müdürü olarak çalışan Hintli Mohan Bhargava(ShahRukh Khan) , Dünya sızıntı ölçme programı için uzaya uydu gönderme programında Proje Müdürü olarak görev almaktadır. Yakın bir gelecekte suların eksilme tehlikesi vardır.21. yüzyılda örnek şehirler hayal etmek kolay, Pekin , Amman, Yeni Delhi , Santiago , Jakarta, Meksika ve Lima.Ve Hepside su tüketiyor ve zenginleşiyor.Su çok değerlenecektir.Bu amaçla uzaya uydu gönderip Dünya üzerindeki su sızıntılarını ölçeceklerdir.
Mohan , yıllarca kendisine bakan ve annesi yerine koyduğu Kaveri Amma isimli dadısını Hindistandan Amerikaya geldikten sonra hiç arayıp sormadığını hatırlar ve vicdan azabı çekmeye başlar. Bunun üzerine iş yerinden iki haftalığına izin alarak Kaveri Amma'nın izini sürmeye başlar. Fakir, elektriği dahi olmayan Charanpur isimli köyde bulduğu dadısının yanında, çocukken birlikte oynadığı ama şimdi yetişkin ve güzel bir genç kız olan Gita'da vardır.Köyde kaldığı süre içerisinde Hindistan hükümetinin insanlarla ilgilenmediğini, ihtiyaçlarını karşılayamadığını, mevcut kast sisteminin insanlara zararı olduğunu, halkın fakirlik ve açlıkla mücadele ettiğini görerek çok üzülür. Bir dokumacı, sadece dokumacıdır başka bir mesleğe geçtiğinde halk tarafından dışlanmaktadır.Bir Brahman asla kendinden alt kademedeki birinin elinden yemek yiyemez.
Bu arada köylülere de kendilerini kaderlerine teslim ettikleri ve bu kötü gidişi değiştirmek için hiç bir şey yapmadıkları için eleştirir ve Köyümüzde sorun olduğunda,Hükümeti suçlu gösteriyoruz.Hükümet başka bir kişiye.Her birimiz bir diğerini suçluyor.Aslında hiç birimiz şikâyet etmemeliyiz.Çünkü sorun. Biz , Ben... Ve sen.Hepimiz. diyerek anlamlı bir konuşma yapar ve köylülere neler yapabilecekleri konusunda yardımcı olmaya karar verir.Her akşam elektrik sıkıntısı çeken köye buna bir tepki vermeyen köylüye " Neden karanlıkta yaşamaktan Hoşlandığınızı düşünmeye başladım Acaba? Karanlıktan hoşlandınız mı?Ne zamana kadar sorunlarınızdan Kaçmaya devam edeceksiniz?" diyerek değişimin sinyallerini başlatır.
Bir yandan köydekilere yardım ederken bir yandan da Gita'ya olan aşkını nasıl anlatacağın düşünmektedir.İki haftalığına geldiği Hindistanda artık beşinci haftaya girerken önünde iki yol vardır.Ya yardıma ihtiyacı olan bu insanlara kılavuzluk yaparak hayatlarını değiştirecek ya da Amerikada ki rahat yaşamına geri dönecektir.
Bir çok açıdan ders içeren Muhteşem bir film İyi Seyirler .